Buffalo Wings
Buffalo wings je klasické americké jídlo, které si Američani často dělají ke sportovním zápasům. V době, kdy sem dávám tenhle recept máme pár dní do Superbowlu, takže co jiného si dát k tomuto výjimečnému zápasu než Buffalo wings. Co to vlastně je? Jsou to smažená kuřecí křídla v pikantní omáčce, ke kterým se přikusuje řapíkatý celer, pečivo a hlavně k tomu nesmí chybět blue cheese dip. Samozřejmě k téhle dobrotě nesmí chybět pivo! Buffalo wings a pivo jsou dvě neoddělitelné věci! Takže konec řečí a pojďme na to.
[the_ad_group id=“57″]
Buffalo Wings
Ingredience
- cca 24 kusů kuřecích křídel
- olej na smažení
- 150g hladké mouky
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kajenského pepře (chilli)
- 1 lžička soli
- 135g másla
- 1/2 lžičky pálivé omáčky (Tabasco)
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1/4 lžičky sušeného mletého česneku
Postup
- v malé misce smíchejte mouku, papriku, kajenský pepř a sůl
- kuřecí křídla opláchněte, osušte a dejte je do velké mísy
- kuřecí křídla poprašte vzniklou kořenící směsí, několikrát promíchejte, aby byla křídla důkladně pokrytá
- mísu s křídly zakryjte a nechte 1-1,5 hodiny uležet
- v menším kastrolku rozpusťte máslo, přidejte pálivou omáčku, pepř, sušený česnek a míchejte, jakmile vznikne omáčka, tak můžete kastrolek sundat z plotny
- po uležení křídel, nalejte do hlubší pánve dostatek oleje, aby byla křídla potopená
- křídla smažte na mírnějším teple delší dobu, dokud nebudou zlatá až mírně hnědá
- usmažená křídla dejte do misky, polijte omáčkou a promíchejte
- hotovo 🙂
Blue Cheese Dip
Ingredience
- 2-3 vejce
- olej
- 1 lžíce jablečného octu
- 1/4 šálku nadrobno nasekané cibule
- 1/4 šálku nadrobno nasekaného řapíkatého celeru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
- 1/8 lžičky kajenského pepře (chilli)
- 1/2 lžičky rozmačkaného česneku
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1/2 na kousky rozdrobeného nebo nastrouhaného blue cheesu nebo gorgonzoly
Postup
- oddělte žloutky od bílků
- žloutky šlehejte a opravdu pomalu a postupně přilévejte po troškách olej
- postupným přiléváním oleje bude majonéza houstnout, na 3 žloutky spotřebujete necelých 300ml oleje
- jakmile budete mít hustou majonézu, tak přidejte všechny zbylé ingredience a zamíchejte
- hotovo 🙂
[the_ad_group id=“57″]
Finále
Hotová křídla dejte na talíř nebo tác a přelijte zbylou omáčkou. Ozdobte listy z řapíkatého celeru a servírujte spolu s blue cheese dipem, bagetou a řapíkatým celerem. Nezapomeňte na pivo a hlavně – papírové utěrky. 🙂 Nechte si čvachtat.
Tipy
Pokud je blue cheese moc měkký na nastrouhání, tak ho strčte na chvíli na mrazák. Ztuhne a půjde mnohem jednodušeji strouhat.
Křídla smažte na střední teplotu a déle. Maso půjde lépe od kosti.
Křídla Buffalo Wings se dají udělat i zdravěji – upéct nebo ugrilovat. Obojí jsme zkoušeli, ale smažená jsou křupavá a chutnají o mnoho lépe.
COMMENTS