Blue cheese burger
Když řeknete slovo Amerika, musí se vám bezpodmínečně vybavit pořádný poctivý americký burger. Na světě je spousty možných receptur a burgery se dělají na milion možných způsobů. My pro vás máme jeden z našich velmi oblíbených. Tak co? Už máte rozžhavený gril a nachystanou zástěru? Jdeme na to!
[the_ad_group id=“57″]
Ingredience na 12 hamburgerů
- 1350g mletého hovězího masa
- 115g sýra s modrou plísní – Gorgonzola, ev. Niva
- 1/2 šálku čerstvé petrželky
- 1/4 lžičky tabasco
- 1 lžička hrubě mletý pepř
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 12 housek na burger
- slanina, sýr nebo zelenina dle chuti na dozdobení
Postup
- ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, nastrouhaný sýr, pažitku, tabasco, worcester, pepř, sůl a hořčici
- nechte uležet v lednici 2 hodiny
- předehřejte gril na vysokou teplotu
- udělejte si z masové směsi 12 placiček
- rošt potřete olejem a grilujte masové placky 5 minut z každé strany nebo dokud nebudou dobře ugrilované
Tipy
Použijte maso, které má dostatek tuku. Libové maso nebude tak dobré.
Maso příliš dlouho negrilujte – vysušilo by se.
Gorgonzola bývá často velmi jemná a mazlavá na nastrouhání, stačí ji dát na chvíli na mrazák a pak půjde strouhat jedna báseň. 🙂
COMMENTS