Popcornové cupcakes
V Americe jsou cupcakes hrozně populární, ale upřímně jsem ještě nejedla tak dobrý cupcakes, jako dělám já. Dobřeee smrdí to tady samochválou, ale určitě mi dáte za pravdu, že cokoliv si udělá člověk doma sám je mnohem lepší než to, co si může koupit v obchodě. 🙂 Cupcakes jsou známý především tím, že jsou hrozně sladký a je to pravda. Jestli jste někdy jedli cupcakes, který nebyly přeslazený, tak to nebyly ty správný emerický cupcakes. Dělají se na strašně moc způsobů, já sama jsem jich už zkoušela nespočet, ale dnes jsem vám vybrala takový speciální, protože jsou strašně dobrý a hlavně vypadají naprosto skvěle na talíři a nepotřebujete k tomu být žádní umělci! Tak nahoďte zástěru a jdeme na to!
[the_ad_group id=“57″]
Těsto
Ingredience na 24ks
- 1 obrovská hrst lásky (tohle je nejdůležitější ingredience, bez ní budou cupcakes stát úplně za prd!)
- 275g změklého másla
- 130g krupicový cukr
- 120g tmavého přírodního cukru
- 250g samokypřicí mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 4 vejce
- 3 lžíce plnotučného mléka
- 30g slaného popcornu
Postup
- v malém kastrůlku rozehřejte 200g másla a na střední plamen za stálého míchání vařte 5 až 6 minut, mělo by získat sytě zlatou barvu
- máslo nechte vychladnout a pak dejte na 15 až 20 minut do ledničky až získá roztíratelnou konzistenci, občas ho promíchejte
- oba cukry prošlehejte elektrickým šlehačem, abyste odstranili hrudky
- přidejte zbylé suché přísady (kromě popcornu)
- přidejte přepuštěné máslo a zbylých 75g změklého másla
- šlehejte cca 60 vteřin
- přidejte mléko a šlehejte dalších 20 vteřin
- těsto musí být dobře zpracované, setřete ho z bočních stěn mísy a znova prošlehejte
- papírové košíčky naplníme do dvou třetin výšky, vůbec se neobtěžujte těsto nějak uhlazovat
- dejte péct do předehřáte trouby na 170 °C, pečte 20 minut dokud nebudou cupcakes zlaté a na dotek pružné
- nechte cupcakes vychladnout a přesuňte na mřížku
Máslový krém
Ingredience na 24ks
- 300g změklého másla
- 535g moučkového cukru
- slaný karamel (recept níže)
Postup
- máslo šlehejte elektrickým šlehačem 4 až 5 minut – dokud nebude hladké a světlé
- moučkový cukr prosejte do mísy a pak ho ve dvou dávkách přidejte k máslu, pokaždé ho dobře zašlehejte
- postupně přidejte polovinu dávky slaného karamelu a šlehejte 4 až 5 minut nebo dokud nebude směs hladká
Slaný karamel
Ingredience na 24ks
- 245ml smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 220g krupicový cukr
- 1 vrchovatá lžička soli
Postup
- smetanu a vanilkový extrakt pozvolna ohřejte v malém kastrůlku na nízkém plameni
- dejte do druhého kastrůlku cukr a šest lžic vody na vysoký plamen a uveďte do varu, směsí nemíchejte, nechte vařit 5 – 8 minut nebo dokud nevznikne sytě jantarový karamel
- jakmile bude hotový, tak ho stáhněte z plamene a postupně přilévejte zahřátou smetanu a míchejte, směs bude trochu syčet a prskat, takže dávejte pozor, protože směs je opravdu horká
- pokud se vám budou dělat hrudky, tak zrychlete míchání, pokud tam budou i na konci, tak směs na velmi nízkém plameni zahřejte a míchejte, dokud se hrudek nezbavíte
- vsypte sůl
[the_ad_group id=“57″]
Finále
Jakmile cupcakes vychladnou, tak je ozdobte krémem a posypte popcornem, trochu ho do krému zatlačte, aby tam držel. Na závěr zakapejte zbylým slaným karamelem.
Přejeme dobrou chuť a budeme se těšit na vaše fotky na Facebooku! ????????????
COMMENTS